Clinics en vervolgcursussen

Na de introductiecursus

Als je bij ons de introductiecursus hebt gedaan, kun je de rest van het jaar meevaren met tochten. Dat is de beste manier om je kajakvaardigheid snel verder te ontwikkelen.

Na een tijdje kan het fijn zijn om mee te doen met de lichtgevorderdencursus of een van de andere cursussen die we onder het kopje Clinics en vervolgcursussen beschrijven. 

In de winter kun je gewoon doorvaren. Ook hebben we zwembadtrainingen voor alle leden. Op deze manier kun je in schoon en helder water rustig oefenen: hoe kom ik in mijn eentje terug in mijn boot, en hoe red ik een medekajakker? Verder geven we in het zwembad instructies in de basisbeginselen van het rollen (ook wel bekend als eskimoteren). 

Veel leden vinden het fijn om na een of twee jaar peddelen hun Kajakvaardigheid A te halen (KVA): daarmee toon je aan dat je over een stevig basisniveau beschikt. Als je KVA hebt, kun je met de club een bruikleenovereenkomst aangaan om ook zelfstandig met een clubkajak te kunnen varen. 

Na het halen van KVA is er ook nog van alles mogelijk: als je meer wilt leren over redden en slepen kun je je Kano Veiligheids Test halen. Als je mee wilt met tochten op groot water (het IJsselmeer of op zee) kun je beginnen met de introductie Groot Water en daarna een cursus Zeevaardigheid doen - je kunt je bij KV Zeeburg blijven ontwikkelen op kajakgebied. 

Let op: vervolgcursussen en clinics zijn alleen toegankelijk voor leden

Clinics en vervolgcursussen

Na de introductiecursus valt er nog genoeg te leren! Dat doe je natuurlijk vooral door veel te varen, maar we bieden ook vervolgcursussen aan. Zo hebben we voor onze leden:


Een paar keer per jaar bieden we de mogelijkheid mee te doen aan een examen voor het behalen van één van de door het Watersportverbond erkende certificaten.

 Het KVZ-cursuscurriculum voor leden is gebaseerd op de diplomalijnen van het Watersportverbond. 

Alle cursussen en workshops worden via mail aangekondigd. Voor meer informatie over het door ons gehanteerde curriculum, neem contact op met ons cursusteam tijdens een tocht of via cursus@kvzeeburg.nl 


Tochtleiders en instructeurs

Als je al een tijdje bij ons vaart, kun je ook tochtleider of instructeur worden. 

Tochtleider word je door een traject op de vereniging te doorlopen, onder begeleiding van ervaren tochtleiders. 

Als je (door het Watersportverbond gecertificeerd) instructeur wilt worden, kan het cursusteam je meer vertellen over wat hier allemaal bij komt kijken.